10 Şubat 2013 Pazar

Olasılıkların Aleyhinizde Olması



İnsan doğası gereği sonsuz istek ve arzularla doludur. Hayat bu arzu ve isteklerin gerçekleşmesi olasılığı etrafında dönmektedir aslına bakarsanız. Kimi zaman beklenmedik anda gelen mutlu bir haber bizi yeryüzünün en mutlu insanı yapabiliyorken ; tam tersi bir durum da söz konusu olabilir.

Hayat her zaman gönlümüzden geçenleri sunmaz. Galiba bu da onun doğasında olan bir özellik diyebilirim. Bazen tüm koşullar mümkünken dahi isteklerimiz bizden koşar adım uzaklaşır. Ve bu gerçekten can sıkıcı olduğu kadar moral bozucu , katlanılması zor bir durumdur.

Kimse ama hiç kimse olasılıkların aleyhinde sonuçlanmasını istemez. Ama ne varki hayat sonuçları böyle sabote etmekten zevk alır bir haldedir adeta. Temel sorun ; bu kimin suçu ? Bu sorunun milyonlarca cevabı olabilir elbette ; evren , tanrı , koşullar , istenilen durumun gerçekten arzulanmaması vs vs. Ama şu cevaplara bir bakın hele , tüm bu sayılanların gerçekten de bütün işlevi olasılıkları olumsuzluğa itmek olmuş olabilir mi? Burada eksik bir şeyler olduğunu hissetmiyor musunuz sizde içten içe derinlerde bir yerlerde.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder